Cantuccini
Resultatet blev ikke mindre end ganske glimrende. Og
det er rigtigt nemt at gå til. Du får det der ligner en bageplade fuld af denne
portion. Vil tro at det er cirka 50 småkager.
Det eneste jeg lige må påpege er at du skal huske at
skære dem ud mens de stadig er varme og så også bruge en skarp kniv. Jeg
forsøgt først med en brødkniv, men de gik meget bedre, da jeg hoppede over til
min grøntsagskniv.
Hvad skal du bruge?
§
2 æg
§
50g smør
§
175g sukker
§
300g mel (plus lidt til at rulle ud)
§
1 lille tsk bagepulver
§
Skallen af 1 citron
§
175g mandler
Rør æg, sukker og stuetempereret smør sammen. Riv
citronskallen heri. Bland mel og bagepulver og rør dette i æggemassen. Du skal
ikke være bange for, at den måske virker lidt klistret. Den kommer til at minde
lidt om en klistret mørdej. Rør herefter mandlerne, som du ikke behøver smutter
inden, i. Lad eventuelt dejen trække en halv time på køl.
Del dejen i to dele. Rul den ud til en lang og flad
pølse. Bag dem ved 200 grader i cirka 25-30 minutter indtil de er letgyldne. Skær dem i 1cm tykke både skiver mens de er
varme. Vend dem med en af skæresiderne op af og bag/tør dem yderligere ved 100
grader til de er helt tørre. Jeg skruede bare ned for varmen i ovnen og satte
dem ind, så varmen i ovnen var også over 100 grader da de kom ind igen. Jeg vil
tro at de fik cirka en halv til en hel time ekstra.
Får du ikke spist dig igennem dem alle med det samme.
Så gem resten i en lufttæt beholder, så de ikke bliver bløde.