Chili con carne / con pollo med chokolade

Description: http://www.charlotterosenstand.dk/wp-content/upLoads/2010/11/DSC01107_m.jpg

                                                                                     

Her får du opskriften på verdens bedste Chili con carne / con pollo– intet mindre!
Jeg foretrækker at bruge kyllinge bryst (pollo), da strukturen i rettetn er bedre !

Og så er den super nem at lave.
Jeg har brugt habanero chili, men retten er ikke overvældende stærk, den har bare en god kraftig smag.
Du kan selvfølgelig selv justere op og ned på chilistyrken, som du vil.

Ingredienser

2-3 spsk. olie
1 stort løg, finthakket (eller løgpulver 1 spsk.)
2 fed hvidløg, presset
1 lille chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket
½ tsk. Chipotle chili pulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget Paprika
700 g hakket oksekød  (eller 700 g kyllingebryst, der trevles efter stegning)
1 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
1 dåse Kidney bønner ( afdryppede)
1 dåse Black Beans (afdryppede)
25 g mørk chokolade 70%, finthakket

Tilbehør:
Mexicanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos

 

Fremgangsmåde

Varm en dyb pande op med olien. Tilsæt løg, hvidløg og chili.

Efter et par minutter tilsættes  chilipulver, salt, peber, paprika og spidskommen. Vend det godt sammen.

Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter. Rør undervejs.

Smag retten til – tag den fra varmen, og rør finthakket chokolade i.