Chili con
carne / con pollo med chokolade
Her får du opskriften på verdens
bedste Chili con carne / con pollo– intet mindre!
Jeg foretrækker at bruge kyllinge bryst (pollo), da strukturen i rettetn er
bedre !
Og så er den super nem at lave.
Jeg har brugt habanero chili, men retten er ikke overvældende stærk, den har
bare en god kraftig smag.
Du kan selvfølgelig selv justere op og ned på chilistyrken, som du vil.
Ingredienser
2-3 spsk. olie
1 stort løg, finthakket (eller løgpulver 1 spsk.)
2 fed hvidløg, presset
1 lille chilipeber – fx habanero chili, meget finthakket
½ tsk. Chipotle chili pulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. røget Paprika
700 g hakket oksekød (eller 700 g
kyllingebryst, der trevles efter stegning)
1 tsk. chilipulver
Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 ds. hakkede tomater
2 dl oksebouillon
1 dåse Kidney bønner ( afdryppede)
1 dåse Black Beans (afdryppede)
25 g mørk chokolade 70%, finthakket
Tilbehør:
Mexicanske øl, limebåde, creme fraiche og nachos
Fremgangsmåde
Varm en dyb pande op med olien. Tilsæt løg, hvidløg
og chili.
Efter et par minutter tilsættes chilipulver,
salt, peber, paprika og spidskommen. Vend det godt sammen.
Rist dernæst kødet i blandingen. Hæld tomater på
sammen med bouillon og bønner, og lad retten simre i 25 minutter. Rør
undervejs.
Smag retten til – tag den fra varmen, og rør
finthakket chokolade i.