Ingredienser
800 g oksecuvette
1 spsk salt
Suppeurter: fx
1 løg
1 gulerod
2 laurbærblade
1 timiankvist
5 persillestilke
-
2 spsk flydende margarine
2 spsk hvedemel
4 dl suppe fra kødet
salt og peber
2-3 spsk frisk revet peberrod
Tilbehør:
1 kg kogte kartofler
500 g kogte rødbeder
4 skiver rugbrød
Tilberedning
Sæt kødet over i en gryde med koldt vand, så det dækker.
Kog kødet op og skum vandet. Tilsæt salt, og skum igen. Skær gulerod og løg i
grove stykker og kom det i gryden til oksekødet med laurbærblade, timian og
persillestilke. Kog kødet i ca. 1½ - 2 timer, til det er meget mørt. Skum
suppen undervejs. Lad kødet køle lidt af i suppen.
Varm margarinen op i en gryde og rør mel i. Bag det godt igennem uden at det
tager farve og tilsæt suppen lidt af gangen under piskning. Kom eddike og
sukker i sovsen. Kog sovsen godt igennem og smag den til med salt og peber. Rør
revet peberrod i til sidst. Sovsen må ikke koge efter at peberroden er tilsat.
Den bliver bitter og peberroden mister sin smag og skarphed.
Servér kødet skåret i skiver med kogte kartofler, rødbeder, sovs og rugbrød
til.