Tafelspitz
Ingredienser (Fire personer)
Scnittlauchsauce / purløgssauce
Æblepeberrod
Fremgangsmåde
Kom
kød, urter og krydderbuket i en gryde, og hæld bouillon på, så det dækker.
Bring det i kog og skum af. Dæmp varmen, og lad kødet snurre under låg, til det
er ganske mørt, 1½-2 timer.
Lad kødet blive lunkent i suppen. Suppen hører ikke med
til retten, men man kunne evt. koge den ind, til den smager godt og kraftigt, og
så pochere marvstykker i den, og servere den som forret med lidt ristet rugbrød
og groft salt.
Scnittlauchsauce / purløgssauce
Afskorp
to tykke skiver franskbrød og udblød dem i 2 dl. fløde. Kom det udblødte
franskbrød i en blender med æggeblommerne og eddiken. Mens der blendes,
tilsættes olien lidt ad gangen. Hvis det bliver for tykt, kan man fortynde med
resten af fløden.
Smag til med salt, peber og lidt sukker. Klip purløg
fint og rør det i saucen.
Æblepeberrod
Til
æblepeberroden skrælles æblerne. Man fjerner kernehus, skærer dem i mindre
stykker, og damper dem møre i en gryde med en lille smule vand i bunden.
Mos dem groft og lad dem køle af. Smag evt. til med en
anelse sukker, hvis de er meget sure, men det må endelig ikke blive sødt. Riv
peberroden fint og bland den i æblemosen.