Tiramisu
6 personer/30 personer/300 personer 

  Ingredienser

6 personer: 
4 æg
100 g sukker
½ stang god vanille
500 g Mascarpone (flødeost)
Ca. 4 dl stærk kaffe
1 dl Amaretto (mandellikør) 
Savoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver

30 personer: 
20 æg
500 g Sukker
2½ stang god vanille
2,5 kg Mascarpone (flødeost)
Ca. 2 liter stærk kaffe
5 dl Amaretto (mandellikør) 
Savoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver

300 personer:
200 æg
5 kg sukker
25 gode vanillestænger
25 kg Mascarpone (flødeost)
Ca. 20 liter stærk kaffe
5 liter Amaretto(mandellikør)
Ca. 1,5 trillebørfuldSavoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver

 

Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amaretto

Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Der skal røres længe! Rør Mascarponen grundigt i. 

Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen. 

I en aflang form lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.

Så lægges et lag creme og derefter nok et lag lady fingers, som er vædet med resten af lagen. Der sluttes af med et lag creme og formen sættes på køl, meget gerne natten over, ellers mindst 4-5 timer. 

Inden servering drysser man et lag kakao over.