Ungarnsk gullasch  (a la John Price)

  1 TIME 45 MIN

6 personer

 

5 løg (hakkede)
50 g smør
5-6 spsk paprika (den milde type)
2 spsk mel
4-5 gulerødder (i skiver)
salt og peber
3 laurbærblade
1 spsk kommen
100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
1 liter suppe eller bouillon
ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør:
kartoffelmos
evt. cremefraiche (38%)

 

 

 

Sådan laver du ungarnsk gullasch

Svits først løgene klare i lidt af smørret. Tag dem op af gryden.
Kom resten af smørret i og brun herefter kødet i mindre portioner ad gangen.

Rør paprikaen ud heri. Drys melet over. Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne.
Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen.
Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.

Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt.
Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes.
Lad det småkoge endnu nogle min. Smag til.

Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion.